יקב נבאטו

ביקב בוטיק קטן בחוות צל מדבר שעל מצוק מכתש רמון,
אנו משחזרים מסורת בת 2,000 שנים של יצור יין בארץ המכתשים.

הנבטים הנוודים מצאו הזדמנות להתיישבות קבע בחוות קטנות בערוצי הנחלים של הר הנגב הגבוה וניצלו את הידע העצום באגירת מי הגשמים והשטפונות לפתח חקלאות משגשגת - גידול כרמים של ענבי יין משובחים.

 

בשנים האחרונות חזרו המתישבים בחוות הבודדים סביב מצפה רמון אל גידול ענבי היין בהתבסס על חקלאות מתקדמת הנשענת על הטרסות העתיקות.

 

ביקב נבאטו אנו מפיקים יין מענבי החוות של המדבר הגבוהה שמעל 600 מטר . את היין מישנים בחביות עץ אלון לתקופה של 18-24 חודשים וממשיכים ליישן בטמפרטורה מבוקרת ביקב גם לאחר ביקבוק.

על מלאכת בחירת הענבים ויצירת היין אמון היינן המנוסה אילן טיפטי, אשר גר במדבר הגבוהה כבר עשרות שנים. אילן התמחה במלאכת יצירת היין הנבטי המסורתי ומחדש את הקסם המדברי עם כל חבית מחדש.

את היין ניתן לטעום בעיקר באירועי הטעימות שאנו מקיימים עם קבלת שבת במדבר.

הבקבוקים אקסלוסיבים ומונים כמה אלפים בודדים בכל בציר - ניתן לרכוש אותם בחוות צל מדבר בלבד.

Nabato Winery Logo.png